maanantai 1. helmikuuta 2016

Tammikuun tapahtumia ja yllätyksiä..







Monesti ollut blogi mielessä, mutta jotenkin se tietokoneen käynnistäminen on aina vaan "unohtunut". Me saatiin nauttia talven iloista alku vuodesta. Olihan se jotenkin ihanaa saada sen +10asteen jälkeen lunta maahan ja talvi tunnelmaa. Vaikkakin pääsin taas vuoden lempipuuhaani, Sveitsiläisen lumityö-käytännön haukkumiseen.... Varmaan avaudun joka vuos tästä aiheesta, tai vähintäänkin tunnen tarvetta avautua.. Mutta täällähän ei ala ekana aura autot kulkemaan kun lunta sataa, ei. Täällä alkaa armoton katujen suolaus. Mikäs sen mukavampaa kun kävellä siinä suola-sohjossa, jokahan ei onneksi ole yhtään liukkaampaa/epämukavampaa/märempää kun tamppaantuneessa lumessa kävely.huoh. Kolme päivää sato lunta, ekat kaks päivää suolattiin ja sitten vasta alko aurat ajelee.. Voin kertoa että oli yhtä talven nautintoa :D
Haaveiltiin myös pulkan/kelkan ostosta, mutta ei sit ehditty ja nyt tuota luntakaan ei enää ole, niin säästetään ensi vuoteen..
Meiän lähi kujalta


Leevi otti vähän ensi tuntumaa lumeen, ei vielä ihan älynny lumen iloja :D
Maisemaa meiän lähikukkulalta.


Me ollaan nimetty leevin kanssa perjantain banaani-lettu päiväks. Tämäkös se herralle vasta maistuukin <3

Joo lumi tuli, lumi meni. Nyt on pitänyt taas opetella rajoittamaan tätä äidin intoa pukea lastaan lämpimästi pihalle mennessä :D Viime viikolla käytiin meidän lähileipomossa, ja leevi sai puolikkaan sämpylän matkaan. Täällä on tapana, että lapset saa maistiaisia kun asioidaan lihakaupassa tai leipomossa. Vähänkö Leevi oli tyytyväinen kun poikkeuksellisesti sallin tämän ilon ja se sai koko puolikkaan sämpylän kouraansa. Luulin että parin ison haukun jälkeen se pitää takavarikoida, mutta ihmeiden ihme se söi täysin hillittyjä palasia parilla pikku hampaallaan, eikä irvistäny kun pari kertaa nielessään. Kotona tuli kriisi kun piti ottaa sämpylä hetkeks kädestä, että julma-äiti sai takin riisuttua:D Mutta kriisistä selvittiin, kun sämpylän sai takaisin kouraan.

Nam, nam
Leevi on oppinut vilkuttamaan. Ei olla vielä ihan varmoja onko se ihan tiedostettua vilkutusta. Mutta vilkuttaa kyllä yleensä takasin jos me vilkutellaan. Paras oli tänään kun käytiin aamulenkillä ja tuli toiset rattaat vastaan, niin Leevi vilkutti rattaistaan :D hhe, on meillä vaan niin kohtelias lapsi;)
Kelien lämmettyä päätin testata perjantaina Leevin kanssa meidän pihakeinua. Hyvin se siinä viihtyi kun vähän kiikutin vauhtia. Täällähän ei harrasteta lähes ollenkaan vauvakeinuja, joten musta on tosi kiva, että meidän leikkipaikalla on tollanen "linnunpesä" keinu. Pääsee Leevikin ihan yksin keinumaan :)

Kukkuu.

Niin nyt viime viikonloppuna pääsin tosiaan vihdoin toteuttamaan salakavalaa suunnitelmaani. Chrishän siis täytti sunnuntaina 30v. Halusin kuitenkin järkätä jotain pyöreiden kunniaksi, mutta päätin säästää ohjelman yllärinä. Chris luuli, että me mennään kahdestaan syömään St.galleniin.. Mutta olin siis pyytäny kaverit koolle ja varannut meille Viski-tastingin, minkä jälkeen mentiin porukalla syömään ja siitä sitten vielä vähän eteen päin. Yllätys oli oikein onnistunut ja juhlakalu tykkäsi:) Itsekkin kyllä nautin, ei olla oltu yhdessä ulkona sitten meidän omien häiden. Ja pystyin myös nauttimaan täysillä illasta, kun tiesin että Leevi on hyvässä hoidossa Oman ja Opan kanssa:)

Maisteltavat.






Kotona oli rakenneltu pieniä torneja......

Sunnuntaina mentiin syömään Chrisin vanhempien luokse. Tein Chrisin toivoman kookoskakun.

Helmikuussa onkin sitten tiedossa Leevin ensimmäiset synttärit! Kyllä tämä ensimmäinen vuosi on mennyt niin nopeaan. Ei olisi viime keväänä uskonut kuinka äkkiä aika kuluukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti