keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Taistelu kahdeksan jalkaisia vastaan!

Jes, siis tykkään kyllä, että asutaan maantasossa, jotenkin kotoisampaa kun on vähän nurmea tuossa ikkunan/terassin vierellä:) Mutta mikään ei ole ilmaista:D Meillä on kivan suojaisa tuo katettu kapea parveke asunnon sivulla, hämikset tykkää rakennella sinne kivoja verkkojaan.. Eikä oo muuten mitään miniotuksia nuo:D Alkuun aateltiin, että antaa niitten olla kun ei ne sisälle nuo isot hämikset kuitenkaan änkee.. Nojoo, eilen löysin yhen honkkelin tuolta meiän olohuoneen nurkalta.. Tänään kävin sit lätkimässä verkkoja partsilta alas.. Saa nähä montako on taas illalla jälleen rakennettuna :D
ainoa armahdettu hämis verkkoineen :D

Viime viikolla mulla oli tosiaan yllättäen kolme vapaapäivää ke-pe. Sveitsissä asuvat suomalaiset pitää aina kerran kuussa torstaina zürichissä naisten treffit, mulla sattu kerrankin vapaapäivät kohilleen ja kelikin oli aika kökköinen, että mitään muutakaan ei kauheena ois voinu puuhailla. Niin käytiin Helin kanssa Zürichissä katsomassa menoa. Istuttiin porukalla iltaa ravintolassa. Mä olin joukossa melkein nuorin, tai musta ainakin tuntu, että olin ainoa lapsetonhenkilö paikalla:D Mutta ihan mielenkiintoista oli kuunnella ihmisten juttuja. Suurimmalla osalla oli myös suomalainen puoliso, ja olivat tulleet töiden perässä tms. Sveitsiin. Zürichissä on tosiaan aika paljonkin suomalaisten toimintaa, siellä asuu suurinosa sveitsin suomalaisista. Itellään ei oo kyllä ollu mitään tarvetta kauheeseen Suomi intoiluun, ja jotenkin tuntuu että jos molemmat täällä asuvat on suomalaisia, voi se verkostoituminen "oman maalaisten" kanssa olla paljon tärkeempää. Moni treffeillä olleista naisista oli kuitenkin kotiäitejä, että ei nekään sitten varmaan muuten kauheesti tutustu ihmisiin. Ja sveitsiläiset ei oo kyllä mitään helpointa kansaa mitä ystävystymiseen tulee. Kaikki on kyllä kohteliaita alusta alkaen, mutta sen tosi ystävä tason saavuttamiseen tarvii kyllä oikeesti varmaan kolminkertasen ajan ja vaivan verrattuna suomalaisiin..
Välillä kyllä oikeesti naurattaa kun käy lukemassa facebookissa tota sveitsin suomalaisten foorumia.. Ihmiset raahaa suomesta tänne kaiken mahollisen vauvan ruuista ja oivariinista lähtien.. :D Jotenkin välillä on sellanen olo, että jos kaikki pitää suomesta raahata (minkä kyllä ihan hyvin täältäkin saisi, kun vaan vähän perehtyisi tuotevalikoimiin) niin minkä takia sitä sitten ylipäänsä haluaa ulkomailla asua:D Itellään ainakin on sellanen olo, että kun tänne muutti niin hyväksy myös sen, että muutama asia on vähän erilainen täällä,  eikä kaikkia lempiruokia välttämättä enään saa kaupasta.. Mutta täällä on myös monia asioita, mitä suomesta ei puolestaan saa..

Käytiin viime viikon maanantaina vihdoin katsomassa ihan kaupassa asti vuodesohvaakin, oltiin katottu samaa sohvaa jo netistä.. Paikan päällä hinta olikin sitten 150fr enemmän.. Kävi ilmi että niillä oli ollu tarjouskampanja, joka oli just loppunu sinä maanantaina.. Vähän ehkä otti pannuun.. Ei sit vielä ostettu sitä sohvaa, mutta kai me kuitenkin nyt käydään se sieltä viikonloppuna hommaamassa... Kauheen hankala on ollu löytää sellasta, mikä ois hyvän kokonen nukkua, näyttäis fiksulta, eikä maksais välttämättä ihan maltaita..

Meillä oli eilen koulussa koe, aiheena oli poliittiset puolueet sveitsissä.. Ne puolueet osasin ihan hyvin, mutta sitten siellä kysyttiin ketkä on bundesratissa (täällähän ei ole pressaa yms, vaan bundesrat, joka koostuu 7 henkilöstä, ne johtavat yhdessä sveitsin politiikkaa. Kaikista poliittisista kysymyksistä/päätöksistä pidetään myös aina kansanäänestykset. Esim. seuraavassa äänestyksessä äänestetään halutaanko panostaa enemmän rahaa koulumusiikkiin nuorille. yms). Joo mutta siis noita poliitikkojen nimiä en todellakaan hallinnu:DD

Mutta menen nyt kokkaamaan lounaan loppuun, kun chris tulee kotiin syömään 12:sta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti