torstai 20. marraskuuta 2014

Sveitsi-Suomi

Joo, pitänee tännekkin kirjoitella kun ei ole pitkään aikaan tullut kirjoteltua mitään sveitsistä/sveitsiläisistä sinäänsä. Mua vaan nauratti maanantaina kun yhet Chrisin kaverit laitto meille viestiä mitä kuuluu ym ym ym. ja kysyivät sitten, että haluttaisko me spontaanisti nähdä torstai iltana keskustassa. Hha, joo, sanoin että toi on niin sveitsiläistä.. Spontaanisti sovitaan vaan kolme päivää etukäteen, ja siis tapaamisesta kavereiden kanssa :D Suomessa asuessani se spontaani tapaaminen oli kun joku soitti että oon kaupungissa tuu mun kans nyt kahville..

Mut huomaa kyllä oikeesti että sveitsiläisten pitää sopia kaikki aina vähintään viikkoa tai kuukautta aiemmin. Alkuun tuntu kyllä itelleenkin hankalalle, kun en ehkä oo niitä ihmisiä, jotka suunnittelee kaiken aina hyvissä ajoin etukäteen, mut kai tähän alkaa tottumaan..

Toinen hyvä esimerkki on meiän häät. Meillähän ois kutsut yhtä osotetta vaille valmiina ja tarkotus onkin lähettää ne ennen joulua, mikä ollaan meiän kavereille sanottukkin ja jokaisella on päivämäärä tiedossa. Mutta silti melkein kaikki on jo hädissään kysyny lentojen varauksista yms. yms. Kun kyllähän nyt jo pitää olla ensi kesän aikataulut tiedossa...huoh :D

Puhuin Chrisillekkin maanantaina asiasta ja se vaan tuumas, että ei kaikki oo noin pahoja. No ei ehkä ookkaan, mutta ero tässä asiassa Suomen ja Sveitsin välillä on kuin yö ja päivä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti